GymBeam Maltodextrin

7010/250
1 hodnocení

Maltodextrin je složen z komplexu sacharidů, které se velmi rychle štěpí v trávicím traktu. Proto nezpůsobuje žádné zažívací potíže, a je ideálním zdrojem rychle se uvolňující energie. Má vysoký glykemický index a rychle doplní zásoby svalového glykogenuvyčerpanému organismu sportovce.

  • 199 Kč 30 Kč –15 %
169 Kč
Kategorie: Jednoduché a komplexní cukry

Zvolte variantu

  • Balení: 2500g
    • Kód: 7010/250 |
    • Skladem
    199 Kč  (–15 %)
    169 Kč
       
 

Maltodextrin: vhodný po každém tréninku jako zdroj energie, který optimálně doplní glykogen

Maltodextrin je oligosacharid, který je ve světě výživových doplňků známý jako výhodný zdroj energie pro sportovce a fyzicky aktivní lidi, ale i jako potravinářská látka. Vzniká spojením molekul glukózy (dextrózy), což je jednoduchý cukr, který slouží jako hlavní zdroj energie pro lidské tělo. Maltodextrin sestává nejčastěji ze tří až sedmnácti glukózových jednotek, a připravuje se enzymatickým zpracováním škrobu. Je to vysoce kvalitní sacharid, který pochází z kukuřičného škrobu, a ten poskytuje vynikající zdroj rychle vstřebatelné energie.

 maltodextrin gymbeam

 

Maltodextrin od GymBeam je speciální směs cukrů, které se štěpí na glukózu, a to dokonce už v zažívacím traktu, a díky tomu nezpůsobují žádné zažívací potíže. Je to i proto, že vazby v maltodextrinu jsou velmi slabé, po jeho konzumaci se velmi rychle štěpí, a takto vznikne jednoduchá glukóza. Jeho výhodou je, že dodá vyčerpanému organismu potřebnou dávku energie pro dosažení maximálního výkonu. Je ideálním zdrojem energie nejen při fyzické zátěži, ale také při superkompenzačnej dietě, či režimu směřujícím k optimálnímu doplnění svalového glykogenu před, v průběhu, ale i po ukončení jakéhokoliv sportovního výkonu. Je dobře rozpustný ve vodě.

 

Proč užívat Maltodextrin?

Maltodextrin doporučujeme užívat na zvýšení energetického příjmu, a protože je to komplex složených cukrů, ihned po užití plynule dodává do krevního oběhu glukózu, díky čemuž vhodně doplňuje glykogen. Maltodextrin se postupně štěpí v střevě na jednotlivé molekuly glukózy, následně se vstřebává a zajišťuje stabilní zvýšení hladiny krevního cukru. Aktivní tělo sportovce potřebuje živiny pro zlepšení výkonu a správného rozvíjení, a proto je jich tělu potřebné dodat.

 

Maltodextrin a jeho výhody 

  • má vysoký glykemický index
  • ideální zdroj energie při fyzické zátěži
  • rychlé a optimální doplnění zásob glykogenu i po nejnáročnějším tréninku
  • výborná vstřebatelnost a rozpustnost
  • nezpůsobuje zažívací potíže a rychle se štěpí
  • je vhodný pro každého
  • posiluje organismus
  • je vhodný do potréninkových nápojů
  • napomáhá efektivně využívat tuky
  • není sladký a potlačuje hlad
  • vhodný pro silové, rychlostní i vytrvalostní sporty
  • neobsahuje lepek ani žádné alergeny
 

Pro koho je určen?

Maltodextrin je vhodný pro každého, kdo provádí fyzický výkon, při kterém je získání správné stravovací bilance naprosto nezbytné. Proto je určen pro sportovce jako výživový doplněk, pro fyzicky aktivní lidi, na zvýšení energetického příjmu, na regeneraci organismu, ale i pro starší lidi.

 

Složení

100% maltodextrin.

 

Dávkování

Doporučujeme 30 g maltodextrinu rozmíchat v 500 ml.

Před tréninkem: 30 - 45 minut
Během tréninku: přidat do nápoje
Při vytrvalostním výkonu: použít až v druhé polovině, případně v průběhu přestávek
Na regeneraci po výkonu: do 40 minut po výkonu. Pozor! Nepožívat více než 50 g na jednu dávku!

 

Jak připravit Maltodextrin?

Tento výživový doplněk lze připravit mnoha způsoby, ať si už připravit energetický nápoj přidáním vody, mléka, džusu nebo proteinového nápoje. Maltodextrin je možné tepelně a chuťově upravovat, a proto jej můžete vmíchat i do tvarohu, jogurtu a ovesných vloček jako výborný zdroj postupně se uvolňující energie.

 

Tabulka nutričních hodnot

Nutriční hodnoty v 100 g
Kalorie 1614 kJ / 380 kcal
Tuky 0 g
Cukry 100 g
Bílkoviny 0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.