Aspen team Chyawanprash

2309
2 hodnocení

Chyawanprash je v Indii již po celá staletí považován pro své revitalizační účinky za „elixír života“. Je složen z jedinečné kombinace bylin, z nichž nejpodstatnější je drobné indické ovoce Amalaki (Embilika lékařská), které obsahuje až třicetkrát vyšší množství vitamínu C než pomeranč. Chyawanprash, je tak pro svůj bohatý zdroj antioxidantů, považován v systému indické ajurvédy za vynikající přírodní prostředek pro posílení zdraví a celkovou regeneraci organizmu.


  • Skladem
179 Kč
Kategorie: Bylinné doplňky stravy
 

Ajurvédský bylinný elixír. Zdraví a vitalita.

• Antioxidační bylinný džem pro posílení imunitního systému
• Zvyšuje odolnost organismu a dodává energii
• Příznivě působí na žaludeční a střevní činnost
• Snižuje překyselení tělesného prostředí
• Podporuje dobré trávení, zažívání a vstřebávání živin
• Přináší úlevu v oblasti horních a dolních cest dýchacích
• Působí příznivě na mozkovou a srdeční činnost
• Zlepšuje paměť a osvěžuje mysl
• Podporuje správnou činnost jater a močového ústrojí
• Přispívá k detoxikaci a pročištění organizmu

Chyawanprash je v Indii již po celá staletí považován pro své revitalizační účinky za „elixír života“. Je složen z jedinečné kombinace bylin, z nichž nejpodstatnější je drobné indické ovoce Amalaki (Embilika lékařská), které obsahuje až třicetkrát vyšší množství vitamínu C než pomeranč. Chyawanprash, je tak pro svůj bohatý zdroj antioxidantů, považován v systému indické ajurvédy za vynikající přírodní prostředek pro posílení zdraví a celkovou regeneraci organizmu.

Stará legenda praví, že v dávných dobách mudrc Chyawan obnovil své mládí a dobré zdraví konzumací tohoto ovoce spolu v kombinaci s dalšími bylinami a poté se dožil vysokého věku. Tak vznikl tento výjimečný bylinný elixír, který byl pojmenován Chyawanprash.

Proces trávení z pohledu ajurvédy probíhá postupně na třech různých úrovních trávicího traktu. Nejprve v žaludku, poté v tenkém a posléze tlustém střevě. Vstřebané živiny na úrovni žaludku jsou využívány k tvorbě tělesných tekutin, krve a lymfy. Zažívání potravy v tenkém střevě ovlivňuje tvorbu svalů a tuku. Závěrečným zpracováním potravy v tlustém střevě se výživné látky uplatňují v procesu regenerace pokožky, vlasů, kostí, mozkové tkáně, nervového systému a reproduktivních orgánů. Zdraví a vitalita celého organizmu proto zcela závisí na správném trávení, zažívání a vstřebávání živin konzumované stravy, které jsou v konečné fázi metabolismu určeny k regeneraci a obnově všech sedmi tělesných tkání.

Doporučené denní dávkování:
2-3 čajové lžičky samostatně nebo zapít šálkem vlažného mléka či vody.
Pro přípravu nápoje rozmíchejte 1 čajovou lžičku ve 250ml teplé vody.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.