Křupaví červíci

Kód: 10823/SUL
Novinka Tip
125 Kč

Zvolte variantu

Červík Potemníka moučného je plný zdravých dobrot a předčí i hovězí či vepřové maso. Pochází z farmy na Moravě a jeho chov je šetrný k přírodě. 

Detailní informace

Příchuť: Sůl
Skladem | 10823/SUL
125 Kč
Příchuť: Česnek
Skladem | 10823/CES
125 Kč
Příchuť: Cilli
Skladem | 10823/CHIL
125 Kč

Detailní popis produktu

Jedlý hmyz doporučují výživový experti i gurmáni. 

Hmyz obsahuje mnohem více bílkovin a jejich protein je kvalitnější něž nejlepší hovězí či vepřové maso a k tomu obsahují minimum tuku. Mají vysoký obsah nenasycených mastných kyselin (které jsou podobné jako rybí tuk) a na víc obsahují důležité prvky jako vápník, železo, zinek a další. Na druhou stranu neobsahují žádný cukr, antibiotika, hormony, umělá barviva a zvýrazňovače chuti, chemii, laktózu ani lepek. 

Larvy se hýčkají na Moravské farmě, kde debužírují čerstvou zeleninu, loupané brambory a obilný šrot s neustálým přísunem čerstvého vzduchu. Jak dorostou drží larvy 6 dnů dietu na pročištění. Dále se protřídí a vyberou kvalitní kusy, které se provaří a následně usuší horkým vzduchem. Tím se zachová chuťová kvalita, příjemný vzhled a skvělá křupavost bez nutnosti smažení na oleji.

Chov hmyzu je ekologicky i ekonomicky šetrný k přírodě. Spotřeba vody, krmiva a prostoru je mnohonásobně nižší než je potřeba na jiná zvířata. Zároveň nevylučují tolik plodin a CO2 jako hospodářský dobytek. 

20g balení sušeného Potemníka moučného (Tenebrio molitor) v luxusním vzduchotěsně uzavřeném balení.

Koření

Připravili jsme křupavé červíky jenom se solí, ať můžeš ochutnat čistou chuť červíků. V tomto případě platí zlaté pravidlo: méně je někdy víc. V této podobě je to velice oblíbená pochoutka hlavně pro nejmenší děti, které nemají rády výrazné koření. Děti totiž jedlý hmyz milují :-).

Česnek jsme zvolili jako nejlepší variantu ze všech testovaných koření. Zároveň jsme se snažili dodat jedlý hmyz s tradičním oblíbeným kořením.

Úmyslně jsme zvolili tak notoricky známé koření jako je chilli a sůl. Chilli a sůl dodá jedlému hmyzu tu správnou pikantnost a přesto nezakryje výjimečnou chuť sušených červíků.

Způsob přípravy

Červíci pocházejí z českého chovu. Před jejich zpracováním prochází několikadenní hladovkou, aby se důkladně očistili. Poté je krátce povaříme, usušíme a nakonec okořeníme. Vše děláme s maximální pozorností na kvalitu a zachování výživových hodnot.

Kde je využít

  • Skvělá příležitost pro zpestření oslavy nebo večírku s přáteli. Na křupavé červíky si kamarádi vzpomenou ještě dlouho poté :-D
  • Originální dárek pro přátele i nepřátele, ať už samostatně, nebo jako součást dárkového koše.
  • Pro svůj obsah bílkovin a nenasycených tuků je to skvělá svačinka, kdykoli přijde chuť.
  • Když rozbalíš křupavé červíky večer u televize, budeš se divit jak rychle zmizí.

Ochutnej

Křupaví červíci jsou připraveni k servírování, takže je stačí vysypat do misky a jíst. Neslíbíme ti, že se k ochutnání odvážíš, většina lidí si na to totiž netroufne. Přicejen předsudky jsou předsudky. Můžeme ti ale slíbit, že pokud se odvážíš, tak tě červíci mile překvapí svou vynikající chutí ;-)

Trvanlivost

Minimální trvanlivost křupavých červíků je půl roku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.